Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου σε εκδήλωση για το Brexit

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου  σε εκδήλωση για το Brexit

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Καθ.

Παντελής Σκλιάς συμμετείχε και χαιρέτισε σημαντική επίκαιρη εκδήλωση -συζήτηση με θέμα “Brexit - Η επόμενη ημέρα” στο Impact HUB Athens.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης (ΚεΔΕΠΟΔ), το ερευνητικό κέντρο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Ίδρυμα Konrad Adenauer.


Ο Καθ. κος Σκλιάς αναφέρθηκε με συντομία στο ιστορικό της διαδικασίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές παραμέτρους που οδήγησαν τον Βρετανικό λαό στην απόφαση αυτή και τις προσπάθειες των δύο πλευρών να καταλήξουν σε μία διαδικασία ομαλής αποχώρησης, προκειμένου να μειωθούν οι όποιες αρνητικές συνέπειες του Brexit.


Τον συντονισμό της στρογγυλής τράπεζας των ομιλητών είχε η κα Δομίνα Διαμαντοπούλου, Δημοσιογράφος του Ρ/Σ Αθήνα 984.
Οι διακεκριμένοι ομιλητές κ.κ Δημήτρης Καιρίδης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Βουλευτής ΝΔ Β1 Β. Τομέα Αθηνών, Μάνος Παπάζογλου, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σοφία Χαλά, Νομική Σύμβουλος Α΄ Υπουργείου Εξωτερικών (ΕΝΥ-ΕΕ) και Ισαάκ Καριπίδης, Δημοσιογράφος, ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Real FM στο Λονδίνο (μέσω διαδικτύο), τοποθετήθηκαν και σχολίασαν τις διαφορετικές όψεις της διαδικασίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και τις όποιες πιθανές και μη ορατές ακόμη επιπτώσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο της συμφωνηθείσας διαδικασίας αποχώρησης ενός κράτους - μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE