ΗΠΑ: Eπαναπροώθησαν 62.000 μετανάστες στο Μεξικό το 2019

ΗΠΑ: Eπαναπροώθησαν 62.000 μετανάστες στο Μεξικό το 2019

Οι αμερικανικές αρχές επαναπροώθησαν περισσότερους από 62.000 μετανάστες στο Μεξικό κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

 

Και αυτό συνέβη στο πλαίσιο της αυστηρότερης μεταναστευτικής πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης, κάτι το οποίο ανακοίνωσαν την Πέμπτη (30/1) οι μεξικάνικες αρχές μετανάστευσης.
 
Η στρατηγική, γνωστή ως "Παραμείνετε στο Μεξικό", τέθηκε σε ισχύ στις 29 Ιανουαρίου 2019. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες, που στάλθηκαν πίσω στην μεξικανική πλευρά των συνόρων για να περιμένουν από τις αμερικανικές αρχές να εξετάσουν τα αιτήματα ασύλου τους, προέρχονταν από χώρες της Κεντρικής Αμερικής.
 
Η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου διαρκεί μήνες. Οι μετανάστες που περιμένουν απάντηση συχνά ζουν υπό επισφαλείς συνθήκες σε επικίνδυνες περιοχές, όπου εγκληματίες μπορεί να τους απαγάγουν ζητώντας λύτρα, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να περιορίσει την μετανάστευση προς τις ΗΠΑ. Για αυτό το λόγο έχει υπογράψει συνθήκες με το Μεξικό, την Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα. Το Μεξικό έχει αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες σε μεθοριακές περιοχές και κατά μήκος των μεταναστευτικών οδών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE