Πρόταση Τοπικών Αρχών για τη δημιουργία Δήμου στην Ανατολική Πάφο

Πρόταση Τοπικών Αρχών για τη δημιουργία Δήμου στην Ανατολική Πάφο

Την πρόταση τους απέστειλαν ο  Δήμος Γεροσκήπου και τα Κοινοτικά Συμβούλια Κονιών και Τίμης  στον Υπουργό Εσωτερικών, που αφορά την ενοποίηση Δήμου Γεροσκήπου και όμορων κοινοτήτων, με σκοπό τη σύσταση Δήμου στην Ανατολική Πάφο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Η πρόταση κοινοποιήθηκε και στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Μέσα από την πρόταση , απορρίπτεται κατηγορηματικά η πρόταση του ΥΠ.ΕΣ. για συνένωση τους με τον Δήμο Πάφου και παρουσιάζονται οι λόγοι για τους οποίους προκρίνεται η δημιουργία Δήμου στην Ανατολική Πάφο, η οποία έχει την έγκριση των εκλεγμένων συμβουλίων, αλλά και την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας. 

Σημειώνεται επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση,  ότι η συνένωση Δήμου Γεροσκήπου και όμορων κοινοτήτων τηρεί και εξασφαλίζει τους κύριους στόχους που θέτει η μελέτη για τις συνενώσεις, δηλαδή όπως, να είναι βιώσιμοι οικονομικά και αυτοτελείς διοικητικά και οικονομικά, να εξασφαλίζουν τις απαραίτητες οικονομίες κλίμακας για την αποτελεσματική και αποδοτική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τη δημοκρατική εκπροσώπηση των πολιτών στα όργανα λήψης των αποφάσεων.

Τέλος, ο Δήμος Γεροσκήπου και τα Κοινοτικά Συμβούλια Κονιών και Τίμης προσδοκούν στην αναθεώρηση του σχεδιασμού του ΥΠ.ΕΣ. και στην υιοθέτηση της δικής τους, συναινετικής και τεκμηριωμένης, πρότασης, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

«Ο στόχος μας είναι όπως η Κυπριακή Δημοκρατία να μην είναι μόνο καταναλωτής αλλά και παραγωγός αμυντικών προϊόντων», τόνισε, σήμερα, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας - DEFEA 2025, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.