ΠΑΡΑ-THEMA

Κατέρριψαν πάλι το πολυδιαφημιζόμενο τουρκικό αεροσκάφος που στάλθηκε και στην Κύπρο -VIDEO

Κατέρριψαν πάλι το πολυδιαφημιζόμενο τουρκικό αεροσκάφος που στάλθηκε και στην Κύπρο -VIDEO

Οι δυνάμεις Χαφτάρ (LNA) κατέρριψαν την περασμένη Τετάρτη (22/01) ένα ακόμη μη επανδρωμένο τουρκικό αεροσκάφος Bayraktar TB2 που είχαν στείλει και στην Κύπρο οι Τούρκοι.

Μπορεί να μεσολάβησαν αρκετές ημέρες από τότε, ωστόσο, ο διαδικτυακός απόηχος καλά κρατεί. Κι αυτό γιατί το πολυδιαφημιζόμενο Bayraktar TB2, όπως ανέφεραν οι Τούρκοι κατασκευαστές του, είναι ένα αεροσκάφος υψηλών επιδόσεων. Δόθηκε λοιπόν η αφορμή για να αμφισβητηθεί.

Ο Λυβικός Εθνικός Στρατός φαίνεται πως βρήκε το αντίδοτο. «Το σύστημα εναέριας άμυνας της Γενικής Διοίκησης των Αραβικών Δυνάμεων της Λιβύης, κατέρριψαν ένα τουρκικό αεροσκάφος μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Mitiga», ανέφερε ο εκπρόσωπος του LNA Ahmed Mismari.

Τα διαδικτυακά τρολαρίσματα δεν λείπουν. VIDEO που κυκλοφορεί χρησιμοποιεί το γερμανικό έργο Downfall που παρουσιάζει την πτώση της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το γνωστό απόσπασμα με το ξέσπασμα του Χίτλερ όταν διαπιστώνει πως δεν μπορεί πλέον να αντισταθεί στην προέλαση της δυτικής συμμαχίας και του ρωσικού στρατού, παραφράζεται και παρουσιάζεται ως ξέσπασμα οργής του Ερντογάν που δείχνει να μην μπορεί να τα βάλει με τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Τον περασμένο Ιούλιο είχε γίνει γνωστό πως δέκα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου TB2 προστάτευαν το τουρκικό ερευνητικό «Μπαρμπαρός» και το «Φατίχ», που επιχειρούσαν στην Κύπρο.

Τον Ιανουάριο του 2019, η Bayraktar είχε υπογράψει συμφωνία με την ουκρανική εταιρεία Ukrspetsproject για την αγορά 12 Τουρκικών Bayraktar TB2s για τον ουκρανικό στρατό. Η Bayraktar υπέγραψε επίσης συμφωνία με το Κατάρ για να πουλήσει έξι αεροσκάφη για τις δυνάμεις του Κατάρ τον Μάρτιο του 2018. Οι διαπραγματεύσεις για την εξαγωγή του Bayraktar TB2 συνεχίζονται επίσης με άλλες χώρες.

Το Bayraktar Tactical Block 2 (TB2) αναπτύσσεται και παράγεται σε εθνικό επίπεδο στην Τουρκία από την Baykar Makina και διαθέτει ηλεκτρονικά λογισμικά, και αεροδυναμικά. Μπορεί να μεταφέρει περίπου 1,5 τόνους χρήσιμου φορτίου, δηλαδή κάμερες και πυρομαχικά. Έχει ένα ρεκόρ υψόμετρου 27.030 ποδιών και πτήση πάνω από 24 ώρες στον αέρα και μπορεί να λειτουργήσει μέρα και νύχτα με χρήσιμα φορτία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top