Τμ.Μετεωρολογίας: Ανεβαίνει στους 18 βαθμούς η θερμοκρασία - Πέφτει απότομα τις επόμενες μέρες

Τμ.Μετεωρολογίας:  Ανεβαίνει στους 18 βαθμούς η θερμοκρασία - Πέφτει απότομα τις επόμενες μέρες

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ την Τρίτη (28/1) αναµένεται παροδικά ασθενής χαµηλή πίεση. Βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται το βράδυ της Πέµπτης (30/1).

Τη Δευτέρα (27/1)ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος. Νωρίς το πρωί θα υπάρχει παγετός στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ και το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη και τοπικά µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ της Δευτέρας ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, κυρίως από µέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νότιοι, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε ενδεχόµενο τοπικών ελαφρών βροχών, το πρωί, αλλά το απόγευµα και το βράδυ αναµένονται τοπικά βροχές ή µεµονωµένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται χιονόπτωση, κατά διαστήµατα.

Την Τετάρτη, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές ελαφρές βροχές ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως το απόγευµα και το βράδυ. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται κατά διαστήµατα χιονόπτωση, ενώ τη νύκτα αναµένονται τοπικά πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεµοι.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Τρίτη, για να κυµανθεί κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους, ενώ στη συνέχεια θα σηµειώσει µικρή άνοδο.Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 77 εκατοστά.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις Βουλευτικές: Αυτές είναι οι ημερομηνίες-κλειδιά μέχρι την κάλπη

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις Βουλευτικές: Αυτές είναι οι ημερομηνίες-κλειδιά μέχρι την κάλπη

Η ημερομηνία των επόμενων βουλευτικών εκλογών στην Κύπρο μπορεί να έχει οριστεί εδώ και καιρό, ωστόσο πλέον η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τα καλά. Οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή, 24 Μαΐου 2026, με τον χρόνο που απομένει να είναι πλέον περιορισμένος.

BEST OF TOTHEMAONLINE