ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΕΚΡΑ ΦΛΑΜΙΓΚΟ - Χαραλάμπους: «Στη βιομηχανική Αραδιππου να αναζητηθούν τα αίτια»

ΝΕΚΡΑ ΦΛΑΜΙΓΚΟ -  Χαραλάμπους: «Στη βιομηχανική Αραδιππου να αναζητηθούν τα αίτια»

Εικόνες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε ένα βιότοπο όπως την Αλική όπου είναι ο ενδιάμεσος σταθμός αποδημητικών πτηνών. Νεκρά φλαμίγκο απο λύματα της βιομηχανικής Αραδίππου.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοιες εικόνες. Αυτή τη φορά πολίτης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό το θεάμα.

Το THEMAONLINE, επικοινωνήσε με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Κύπρου, Γιώργο Περδίκη ο οποίος ανέφερε πως έχει δοθεί εντολή και στάλθηκε ήδη άνθρωπος στο σημείο ώστε να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος. 

Ενώ απο την άλλη η Έφη Ξάνθου, Αντιπρόεδρος των Οικολόγων ανέφερε "Ο,τι και αν συμβαίνει πρέπει να ληφθούν δείγματα απο την αρμόδια υπηρεσία" ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχει ένα μπάχαλο με τα περιβαλλοντικά θέματα, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία για την συλλογή δείγματος και επεξεργασία των στοιχείων για διερεύνηση. Στη συνέχεια ανέφερε πως είτε πρόκειται για δηλητηρίαση είτε για αμέλεια και μόλυνση των υδάτων θα πρέπει το γεγονός να τύχει σοβαρής διαχείρησης.

Τόνισε πως στην Κύπρο υπάρχει ένας σημαντικός βιότοπος η Αλυκή Λάρνακας η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως περιοχή Ramsar (Σύμβαση για την προστασία των Υγροβιοτόπων) και Natura 2000 (Οδηγίες της Φύσης 92/43/ΕΟΚ και 2009/147/ΕΚ) και αποτελεί σημαντικό βιότοπο για την άγρια ζωή κυρίως για τα υδρόβια πτηνά και "εμείς έχουμε πεταμένο αυτό το βιότυπο". 

Στο σημείο βρέθηκε ο Επαρχιακός Γραμματέας Οικολόγων Λάρνακας,Γιώργος Χαραλάμπους ο οποίος μίλησε ανοιχτα και ξεκάθαρα πως "Το πρόβλημα προέρχεται απο την Βιομηχανική Αραδίππου και τα λύματα που βρίσκονται στο κανάλι. Μάλιστα πριν λίγο καιρό υπήρξαν αντιδράσεις με αποτέλεσμα ο Δήμος Αραδίππου να στείλει μηχανήματα και να καθαρίσουν το κανάλι όμως τα νερά και τα λύματα , φτάνουν στην Αλική. Ισως να είναι και ο κύριος λόγος μόλυνσης όπου τα Φλαμίνγκο πήγαν να φάν και πέθαναν. Όσο για τις εικόνες με τα φλαμίνγκο που είναι αποκεφαλισμένα ίσως να είναι απο αλεπούδες που επιτέθηκαν την νύχτα"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top