ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ -ΦΟΝ. 31ΧΡΟΝΗΣ: Τον «έδωσαν» οι ομοεθνείς του - «Την σκότωσε για λόγους τιμής»

ΚΥΠΡΟΣ -ΦΟΝ. 31ΧΡΟΝΗΣ: Τον «έδωσαν» οι ομοεθνείς του  - «Την σκότωσε για λόγους τιμής»

Aρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, Γκαντα Αλ Νουρί, 31 χρόνων, ο Χουσεΐν Φαρούχ, 42 ετών από τη Συρία.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη κράτηση του φερόμενου ως δράστη του στυγερού εγκλήματος που διαπράχθηκε, τα ξημερώματα της Δευτέρας 20/01.

Κατά την διαδικασία προσωποκράτησης του 42χρονου Χουσεΐν Φαρούχ, ακούστηκαν αποκαλύψεις σχετικά με το απεχθές έγκλημα, από τον εξεταστή της υπόθεσης Μιχάλη Νικολάου. Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, οι άλλοι 10 Σύροι που εντοπίστηκαν μαζί με τον 42χρονο στο υποστατικό στην Λεμεσό, έδωσαν πληροφορίες στην Αστυνομία για το πού βρίσκεται ο Χουσεΐν Φαρούχ.

Επιπλέον, ο 42χρονος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ομοεθνών του, τους συστήθηκε με άλλο όνομα, ωστόσο οι ίδιο φαίνεται να τον αναγνώρισαν από την φωτογραφία του που είχε δοθεί στην δημοσιότητα. Στην συνέχεια, τους ζήτησε να τον βοηθήσουν να μεταβεί στα κατεχόμενα και παραδέχτηκε πως σκότωσε την γυναίκα του «για λόγους τιμής». Εν τέλει οι ομοεθνείς του δεν τον άκουσαν και βοήθησαν την Αστυνομία στην σύλληψη του.

Ένα άλλο αποκαλυπτικό στοιχείο, που καίει τον 42χρονο Φαρούχ, είναι η μαρτυρία δύο άλλων Σύρων, στους οποίους ο 42χρονος φαίνεται να αποκάλυψε την πρόθεση του να σκοτώσει την εν διαστάσει γυναίκα του, δύο μέρες πριν το πράξει.

Επίσης, η συγλονιστική μαρτυρία, της 7χρονης κόρης του Φαρούχ εκείνο το βράδυ, ζωγραφίζουν τον ίδιο ως τον δολοφόνο της μητέρας της.

Για την υπόθεση θα ληφθούν άλλες 45 καταθέσεις ανάφερε ο ανακριτής στο Δικαστήριο και αυτό με την σειρά του, ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την 8ημερη κράτηση του 42χρονου.

Υπενθυμίζουμε πως ο 42χρονος, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης 23/01, όπου εντοπίστηκε σε διαμέρισμα της περιοχής Λεωφόρου Ομονοίας στην Λεμεσό, όπου βρισκόταν από την Τετάρτη (22/01).

Κατά τη στιγμή της σύλληψής του, ο φερόμενος συζυγοκτόνος βρισκόταν στο σημείο με άλλα 10 πρόσωπα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο 42χρονος είχε κόψει τα μαλλιά του και ήταν καλά ξυρισμένος, προφανώς σε μια προσπάθειά του να μην αναγνωριστεί.

Εδώ να σημειωθεί πως στην φωτογραφία του που δημοσιοποιήθηκε από την Αστυνομία, παρουσιαζόταν με πολύ διαφορετική όψη, αξύριστος και ακούρευτος.

Η 31χρονη ήταν μητέρα επτά παιδιών εκ των οποίων τα δύο ηλικίας 16 και 17 ετών διαμένουν στην Συρία και τα πέντε κάτω των 12 ετών μαζί της. Τα τρία από τα πέντε παιδιά που διέμεναν με την μητέρα τους, ήταν στο σπίτι τη στιγμή του φονικού, ενώ αυτή τη στιγμή και τα πέντε παιδιά της θανούσας που διέμεναν μαζί της, ανέλαβε το Γραφείο Ευημερίας.

Την δολοφονηθείσα γυναίκα εντόπισε στις 11:40, λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στην κατοικία όπου διαμένει στην Πάφο.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top