Η Mastercard δεσμεύτηκε να φυτέψει 100 εκατομμύρια δέντρα μέσα σε πέντε χρόνια

Η Mastercard δεσμεύτηκε να φυτέψει 100 εκατομμύρια δέντρα μέσα σε πέντε χρόνια

Τη δημιουργία της πρωτοβουλίας Priceless Planet Coalition, μίας πλατφόρμας με στόχο την ενίσχυση των ενεργειών εταιρικής βιωσιμότητας και την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, ανακοίνωσε η Mastercard, η οποία, σε συνεργασία με εταίρους και περιβαλλοντικούς οργανισμούς, δεσμεύεται για τη φύτευση 100 εκατομμυρίων δέντρων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού δικτύου, όπου μέσα από τη συνεργασία θα ενισχύονται τα αποτελέσματα και ο θετικός αντίκτυπος των δράσεων, με απώτερο στόχο την ωφέλεια ολόκληρου του οικοσυστήματος.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις δικές τους στρατηγικές βιωσιμότητας, αλλά παράλληλα θα συνεργάζονται με όλο το δίκτυο της πρωτοβουλίας Priceless Planet Coalition για την πραγματοποίηση κοινών δράσεων.

Μία από τις πρώτες δράσεις του δικτύου θα ενθαρρύνει τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανταμείβοντας κάθε επιβάτη για τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών με τη φύτευση ενός δέντρου. Η συγκεκριμένη δράση θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε πόλεις που δραστηριοποιούνται οι εταίροι ανά τον κόσμο, όπως Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Στοκχόλμη, Ελσίνκι, Άγκυρα, και Βαρκελώνη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.