ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου: «Δεν θα έρθει κανένας να κάνει πόλεμο για χάρη της Κύπρου» - VIDEO

Α. Νεοφύτου: «Δεν θα έρθει κανένας να κάνει πόλεμο για χάρη της Κύπρου» - VIDEO

Την πεποίθηση πως «δεν θα έρθει κανένας να κάνει πόλεμο για χάρη της Κύπρου» και πως ο μόνος δρόμος είναι οι πολιτικές κινήσεις απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Σε επίσκεψη του σε εταιρεία κατασκευής αλουμινίου, ο κ. Νεοφύτου κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις εξελίξεις, την Τετάρτη 22/01, και τόνισε τα εξής:

«Οι ενέργειες της Τουρκίας είναι έκνομες, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και μέρα με τη μέρα η επιθετικότητα της Τουρκίας επαυξάνεται. Εκτός ελέγχου και ορίων.

Η τελευταία ενέργεια να κάνουν γεώτρηση στο τεμάχιο 8, δεν μπορεί να στηριχθεί με τίποτα. Είναι πρόκληση, προς τη διεθνή κοινότητα, την Ευρώπη, προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Εμείς χρειαζόμαστε σύνεση και σωφροσύνη. Πολιτικά είναι τα μέτρα με τα οποία θα αντιμετωπίσουμε αυτή την τουρκική προκλητικότητα.

Στηρίζουμε τις ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησής του, μέσα από την Ευρώπη να έχουμε στηρίγματα. Από την άλλη, σοφά και νούσιμα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να μην δημιουργούμε και προσδοκίες εκτός πραγματικοτήτων. Δεν θα έρθει κανένας να κάνει πόλεμο για χάρη της Κύπρου. Γι' αυτό και ο μόνος δρόμος είναι οι πολιτικές κινήσεις, η πολιτική στήριξη.

Είναι θετική η αμερικάνικη παρέμβαση και τοποθέτηση και ευχόμαστε ο διεθνής παράγοντας, η Ευρώπη, να στείλει το μήνυμα στην  Τουρκία να παρακαθίσει σε διάλογο. Μέσα από την επίλυση του κυπριακού θεωρούμε μπορούν να επιλυθούν κι αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα», ανάφερε κλείνοντας την τοποθέτηση του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top