Α. Νεοφύτου: «Δεν θα έρθει κανένας να κάνει πόλεμο για χάρη της Κύπρου» - VIDEO

Α. Νεοφύτου: «Δεν θα έρθει κανένας να κάνει πόλεμο για χάρη της Κύπρου» - VIDEO

Την πεποίθηση πως «δεν θα έρθει κανένας να κάνει πόλεμο για χάρη της Κύπρου» και πως ο μόνος δρόμος είναι οι πολιτικές κινήσεις απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Σε επίσκεψη του σε εταιρεία κατασκευής αλουμινίου, ο κ. Νεοφύτου κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις εξελίξεις, την Τετάρτη 22/01, και τόνισε τα εξής:

«Οι ενέργειες της Τουρκίας είναι έκνομες, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και μέρα με τη μέρα η επιθετικότητα της Τουρκίας επαυξάνεται. Εκτός ελέγχου και ορίων.

Η τελευταία ενέργεια να κάνουν γεώτρηση στο τεμάχιο 8, δεν μπορεί να στηριχθεί με τίποτα. Είναι πρόκληση, προς τη διεθνή κοινότητα, την Ευρώπη, προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Εμείς χρειαζόμαστε σύνεση και σωφροσύνη. Πολιτικά είναι τα μέτρα με τα οποία θα αντιμετωπίσουμε αυτή την τουρκική προκλητικότητα.

Στηρίζουμε τις ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησής του, μέσα από την Ευρώπη να έχουμε στηρίγματα. Από την άλλη, σοφά και νούσιμα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να μην δημιουργούμε και προσδοκίες εκτός πραγματικοτήτων. Δεν θα έρθει κανένας να κάνει πόλεμο για χάρη της Κύπρου. Γι' αυτό και ο μόνος δρόμος είναι οι πολιτικές κινήσεις, η πολιτική στήριξη.

Είναι θετική η αμερικάνικη παρέμβαση και τοποθέτηση και ευχόμαστε ο διεθνής παράγοντας, η Ευρώπη, να στείλει το μήνυμα στην  Τουρκία να παρακαθίσει σε διάλογο. Μέσα από την επίλυση του κυπριακού θεωρούμε μπορούν να επιλυθούν κι αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα», ανάφερε κλείνοντας την τοποθέτηση του.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

Η κάλπη της επόμενης Κυριακής στα κατεχόμενα δεν είναι μια απλή «εκλογική διαδικασία». Είναι, στην ουσία, μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολιτικά και ιδεολογικά οράματα: από τη μια, εκείνο της διχοτομικής μονιμότητας που προωθεί η Άγκυρα και ο εκλεκτός της Ερσίν Τατάρ, και από την άλλη, η προσπάθεια – έστω και αδύναμη – για επιστροφή στο διεθνώς αποδεκτό πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί ο Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE