ΕΛΛΑΔΑ

Εφ. Kommersant: Νέα δάνεια και έκπτωση στην τιμή ΦΑ αναμένεται να προσφέρει ο Πούτιν στον Τσίπρα

Εφ. Kommersant: Νέα δάνεια και έκπτωση στην τιμή ΦΑ αναμένεται να προσφέρει ο Πούτιν στον Τσίπρα

Η Ρωσία πιθανό να προσφέρει στην Ελλάδα νέα δάνεια και έκπτωση στην τιμή παράδοσης του φυσικού αερίου, κατά την επίσκεψη στη Μόσχα του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την ερχόμενη Πέμπτη, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ρωσικής οικονομικής εφημερίδας “Kommersant”, η οποία επικαλείται πηγή στη ρωσική Κυβέρνηση.

Εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συζητήσουν τρόπους για στενότερους οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών αλλά και τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Μόσχα.

"Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε το ζήτημα της έκπτωσης των τιμών του φυσικού αερίου για την Ελλάδα", γράφει η εφημερίδα, παραθέτοντας τα λόγια μιας ανώνυμης κυβερνητικής πηγής της Ρωσίας.

Η κρατική ρωσική εταιρεία Gazprom καθώς και το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Η ίδια πηγή είπε ακόμη ότι ως αντάλλαγμα για την έκπτωση στις τιμές φυσικού αερίου και για την παραχώρηση δανείων, η Ρωσία θα θέλει πρόσβαση σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, η πηγή δεν κατονόμασε σε ποια συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία αναφέρεται.

Η Gazprom ανακοίνωσε το 2013 πως ήθελε να εξαγοράσει τη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ), αλλά στη συνέχεια μείωσε την προσφορά της καθώς δεν μπόρεσε να λάβει επαρκείς εγγυήσεις σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της ΔΕΠΑ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top