Θα συνεχιστεί η περιορισμένη παραχώρηση δανείων προς την Τουρκία, λέει η ΕΤΕπ

Θα συνεχιστεί η περιορισμένη παραχώρηση δανείων προς την Τουρκία, λέει η ΕΤΕπ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αναμένει να διατηρήσει το 2020 τη σημαντικά περιορισμένη της δανειοδοτική πολιτική έναντι της Τουρκίας στον απόηχο των αποφάσεων της ΕΕ λόγω των έκνομων γεωτρήσεων της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ερωτηθείς για τους περιορισμούς στην παραχώρηση δανείων στην Τουρκία, εκπρόσωπος της Τράπεζας δήλωσε στο πρακτορείο ότι η ΕΤΕπ θα συνεχίσει να ενεργεί «σύμφωνα με την προσέγγιση που υιοθετήθηκε από τα κράτη - μέλη της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
 
Και συμπλήρωσε: "Εκτός και αν υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης σε επίπεδο ΕΕ, είναι πιθανό να συνεχίσουμε την επιλεκτική προσέγγιση (στην παραχώρηση δανείων στην Τουρκία) που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον για το προβλεπτό μέλλον».
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE