ΚΥΠΡΟΣ -ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ: Προτείνει να καταβάλλουν 100 ευρώ τον μήνα από την τσέπη για τις λιμουζίνες

ΚΥΠΡΟΣ -ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ: Προτείνει να καταβάλλουν 100 ευρώ τον μήνα από την τσέπη για τις λιμουζίνες

Η εισήγηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Μαρίνου Μουσιούττα, θα κατατεθεί ως τροπολογία, η οποία θα προβλέπει πως οι κρατικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι είναι δικαιούχοι για χρήση υπηρεσιακών οχημάτων, θα καταβάλλουν το ποσό των 100 ευρώ μηνιαίως για την απεριόριστη χρήση του οχήματος.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών την Δευτέρα 20/01, δεν βρέθηκε λύση σε σχέση με τους κανονισμούς που προνοούν το πως οι γενικοί διευθυντές των υπουργείων και άλλων υφυπουργείων, θα χρησιμοποιούν το υπηρεσιακό τους όχημα σε διάφορες κοινωνικές υποχρεώσεις και για να μεταβαίνουν από το σπίτι τους στην εργασία τους.

Ο Ανώτερος Λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Άκης Κίκας κατά την συζήτηση στην εν λόγω επιτροπή, ανάφερε το πλάνο που εφαρμόζουν 12 χώρες αναφορικά με τα υπηρεσιακά οχήματα. Συγκεκριμένα, έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένου και η Ελλάδα, οι δικαιούχοι αξιωματούχοι χρησιμοποιούν το υπηρεσιακό όχημα μόνο για υπηρεσιακούς λόγους.

Στην Εσθονία και την Κροατία, οι υπουργοί χρησιμοποιούν τις λιμουζίνες τους, μόνο για την μετάβαση από την εργασία τους προς το σπίτι τους. Στην Γερμανία δεν παραχωρείται υπηρεσιακό όχημα σε γενικούς διευθυντές Υπουργείων εκτός και αν πρόκειται για άτομα ΑμεΑ.

Στην Αυστρία, οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν το υπηρεσιακό όχημα, ωστόσο καταβάλουν το 18% της αξίας του, ως ετήσια αποζημίωση.  Στην Μάλτα ισχύει η πλήρης χρήση του υπηρεσιακού οχήματος από τους Υπουργούς.

Συνολικά 65 λιμουζίνες είναι σε χρήση από τους δικαιούχους, είτε για μερική είτε για αποκλειστική χρήση.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE