ΚΥΠΡΟΣ: Κλείνει σχολεία στα ορεινά ο παγετός – Στο «ψυγείο» πέντε κοινότητες

ΚΥΠΡΟΣ: Κλείνει σχολεία στα ορεινά ο παγετός – Στο «ψυγείο» πέντε κοινότητες

 Τρία σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας της βαριάς χιονόπτωσης που σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες στα ορεινά.

Συγκεκριμένα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Όμοδος, στον Αγρό, στην Κυπερούντα, στις Πάνω Πλάτρες και την Λεμύθου.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός στην Κύπρο, καθώς η περιοχή επηρεάζεται από ασθενή ψηλή πίεση και βόρειο ρεύμα αέρα.

 Ολικός παγετός επικρατεί στα ψηλότερα ορεινά, ενώ νωρίς το πρωί παγετός αναμενόταν να παρατηρείται τοπικά και στα χαμηλότερα ορεινά και η πρόγνωση αναφέρει ότι οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Αν και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοιχτοί, εντούτοις μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους ήταν νωρίς το πρωί 82 εκατοστά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας στο οδικό δίκτυο των αστικών περιοχών και στους αυτοκινητοδρόμους, δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα.

Στα ορεινά ωστόσο, σημειώθηκε χιονόπτωση και έχει σχηματιστεί παγετός, και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Εξήρε το ρόλο των Κέντρων Αριστείας - Δέσμευση Κυβέρνησης στη συνέχιση της στήριξής τους

ΠτΔ: Εξήρε το ρόλο των Κέντρων Αριστείας - Δέσμευση Κυβέρνησης στη συνέχιση της στήριξής τους

Η ανάγκη βιωσιμότητας των Κέντρων Αριστείας και η συμβολή τους στην επιστημονική διπλωματία, την περιφερειακή συνεργασία και την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης ως τομείς προτεραιότητας της Κυπριακής Προεδρίας, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τους Επικεφαλής των επτά Κέντρων Αριστείας που λειτουργούν στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE