Μακρόν και Τραμπ συμφωνούν σε μια εκεχειρία στη διαμάχη φορολόγησης ψηφιακών υπηρεσιών

Μακρόν και Τραμπ συμφωνούν σε μια εκεχειρία στη διαμάχη φορολόγησης ψηφιακών υπηρεσιών

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα (20/1) ότι είχε μια "εξαιρετική συζήτηση" με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τον φόρο στις ψηφιακές υπηρεσίες -γνωστός με την ονομασία GAFA - τονίζοντας πως οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για την αποτροπή ενός ενδεχόμενου δασμολογικού πολέμου.

Σύμφωνα με μια γαλλική διπλωματική πηγή, οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν να παρατείνουν έως το τέλος του έτους τις διαπραγματεύσεις στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για τη γαλλική νομοθεσία επιβολής φορολογίας στις αμερικανικές εταιρείες κολοσσούς του τεχνολογικού τομέα, αποτρέποντας για την ώρα την απειλή αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος γαλλικών προϊόντων.

Ο Τραμπ έχει απειλήσει ότι θα επιβάλει δασμούς σε γαλλικά προϊόντα, μετά την απόφαση της Γαλλίας να φορολογήσει τα κέρδη των μεγάλων διαδικτυακών εταιρειών (Google, Amazon, Facebook, Apple.) για τις υπηρεσίες που παρέχουν σε γαλλικό έδαφος. "Συμφώνησαν να δώσουν μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις έως το τέλος του έτους", είπε η πηγή. "Σε αυτή την περίοδο, θα δεν υπάρξουν δασμοί", πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Λονδίνο, σηματοδοτώντας την έναρξη της εμβληματικής εκστρατείας για επαναπατρισμού ταλέντου στην Κύπρο, «Minds in Cyprus», με την πρώτη μεγάλη εκδήλωση να πραγματοποιείται αύριο, 21 Μαΐου, στο Ηνωμένο Βασίλειο.