Τμ. Δασών: Tέλος η διαρροή πετρελαίου στη λίμνη του Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας

Τμ. Δασών: Tέλος η διαρροή πετρελαίου στη λίμνη του Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας

Οποιαδήποτε ροή πετρελαίου προς τον ταμιευτήρα νερού στο Πάρκο Αγ. Γεωργίου του Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας, έχει σταματήσει, αναφέρει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
 

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφορικά με κηλίδα πετρελαίου που εντοπίστηκε στη λίμνη του πάρκου, αναφέρεται ότι εκπρόσωποι του Τμήματος Δασών και του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών κινητοποιήθηκαν άμεσα και σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν επιτόπια επιθεώρηση στη Λίμνη.
 
«Κατά την εξέταση της κατάστασης διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό μόλυνσης δεν είναι σοβαρό, το οποίο καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκαν θάνατοι ψαριών ή πουλιών, και ότι οποιαδήποτε ροή πετρελαίου προς τη λίμνη έχει σταματήσει» προστίθεται.
 
Συμπληρώνεται ότι τα υπολείμματα πετρελαίου που παραμένουν, λόγω της μικρής τους ποσότητας αναμένεται ότι εντός της ημέρας θα εξατμιστούν.
 
Δεν υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης και απομάκρυνσης των υφιστάμενων υπολειμμάτων λόγω της μικρής τους ποσότητας καθώς και της διάσπασης και διασποράς τους, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
 
Αναφέρεται τέλος ότι το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών προμήθευσε το Τμήμα Δασών με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να σταματήσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά οποιαδήποτε συνεχιζόμενη ροή μόλυνσης της λίμνης που μπορεί να προκύψει.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την ελευθερία κάθε γωνιάς της ευρωπαϊκής ηπείρου, εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντόνισε ο ίδιος, με τη συμμετοχή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν. Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για περισσότερη συνεργασία και συντονισμό για την αντιμετώπιση της υπερβολική εξάρτησης σε μια σειρά από τομείς, αλλά και άλλων προκλήσεων, ενώ τόνισαν την ανάγκη για μια πιο προνοητική Ευρώπη όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, την ενέργεια και το εμπόριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE