Ο Δ. Συλούρης κηρύττει την έναρξη Συνάντησης των Επικεφαλής Αντιπροσωπειών των Χωρών «Group Med»

Ο Δ. Συλούρης κηρύττει την έναρξη Συνάντησης των Επικεφαλής Αντιπροσωπειών των Χωρών «Group Med»

Την έναρξη των εργασιών της 3ης Συνάντησης των Επικεφαλής Αντιπροσωπειών των Χωρών «Group Med» στην Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), που θα γίνουν στην Λευκωσία, θα κηρύξει τηνΤετάρτη (22/02), ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η συνάντηση πραγματοποιείται στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Μαρίνου Σιζόπουλου, και σ’ αυτή θα συμμετάσχουν, πέραν της Κύπρου, εκπρόσωποι των Κοινοβουλίων της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.
 
Κατά τη συνάντηση, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ, με ειδική αναφορά στις σχετικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι χώρες της Μεσογείου. Θα συζητηθούν επίσης θέματα, που άπτονται της ατζέντας της επόμενης Διάσκεψης για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ μεταξύ 2 και 4 Μαρτίου 2020, καθώς και ευρύτερα θέματα που αφορούν στον αποτελεσματικότερο συντονισμό των αντιπροσωπειών του Νότου στα πλαίσια των εν λόγω Διασκέψεων.

Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν επίσης το Κέντρο Συντονισμού Επιχειρήσεων Διάσωσης, στη Λάρνακα. Οι εργασίες της συνάντησης θα ολοκληρωθούν με την υιοθέτηση Κοινής Δήλωσης.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE