ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πράσινο φως για επανέναρξη των συνομιλιών ανακοίνωσε ο Άιντε

Πράσινο φως για επανέναρξη των συνομιλιών ανακοίνωσε ο Άιντε

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια της διάσκεψης τύπου ανέφερε πως οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν μετά τις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα στις 19 Απριλίου.

Επανάληψη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού μετά τις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα, ανακοίνωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, σημειώνοντας ότι η φετινή χρονιά είναι αποφασιστικής σημασίας για τη λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Έιντε δεν ήταν σε θέση να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία επανέναρξης των συνομιλιών, αλλά σημείωσε ότι θα είναι εντός των επόμενων εβδομάδων.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ανέφερε ότι η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι είναι ανοικτός για συνέχιση των συναντήσεων οπουδήποτε αλλού αποφασιστεί.

Όπως είπε, εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους ανέστειλε τη συμμετοχή του στις συνομιλίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Έιντε επανέλαβε τη θέση ότι η διαδικασία είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και επεσήμανε ότι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Κύπριοι ότι είναι προς το συμφέρον τους να λυθεί το Κυπριακό.

Είπε, επίσης, ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν από εκεί που σταμάτησαν, σημειώνοντας ότι έχει γίνει πολύ σημαντική προετοιμασία.

Ανέφερε ότι, παρόλο που δεν πραγματοποιούνταν συναντήσεις, τα Ηνωμένα Έθνη ήταν έτοιμα και οι συνεργάτες του εργάζονταν και στην Κύπρο και στη Νέα Υόρκη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top