Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταβαίνει το βράδυ της Κυριακής (19/01), στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει την Δευτέρα (20/01), στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ότι κατά τις εργασίες του Συμβουλίου αναμένεται να παρασχεθεί ενημέρωση από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Josep Borrell, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων, ανάμεσα σε άλλα, της κατάστασης στη Λιβύη, υπό το φως και της Διάσκεψης του Βερολίνου που λαμβάνει χώρα την Κυριακή (20/01).

Στο πλαίσιο της συζήτησης που θα ακολουθήσει, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του, μεταξύ άλλων, για τις νέες προκλητικές δραστηριότητες που έχει εξαγγείλει η Τουρκία εντός του νοτίου μέρους της ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας.  
 
Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν στη συνέχεια απόψεις για την κατάσταση στο Σαχέλ, με έμφαση στην Στρατηγική της Ένωσης στην περιοχή, εν όψει και της επικείμενης Διάσκεψης για την περιοχή.

Θα συζητήσουν επίσης τρόπους ενίσχυσης της κλιματικής διπλωματίας της ΕΕ και ενδυνάμωσης δράσεων κατά της κλιματικής αλλαγής σε τρίτες χώρες, υιοθετώντας σχετικά Συμπεράσματα.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, σε συνέχεια του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου.
 
Ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας (20/01).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE