Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή

Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση και σωφροσύνη τις  μεγάλες γεωστρατηγικές ανακατατάξεις που συντελούνται στην περιοχή μας δήλωσε το Σάββατο (18/01), ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.  ,

Μιλώντας στην Πάφο στο περιθώριο εκδήλωσης της επαρχιακής επιτροπής του κόμματος του για το κόψιμο της βασιλόπιτας ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχήθηκε να εξευρεθεί μια συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα της Λιβύης αφού δεν αντέχει η περιοχή να ζήσει μια δεύτερη Συρία.

Ο κ. Νεοφύτου κατήγγειλε τις ενέργειες της Αγκύρας που παραβιάζει κάθε αρχή του διεθνούς δικαίου. Θέλουν, είπε, με την δύναμη να επιβάλουν ότι είναι αφέντες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Από την μια διεκδικούν παρανόμως κοιτάσματα φυσικού αερίου από την άλλη στέλνουν μήνυμα στην διεθνή κοινότητα και στην ΕΕ ότι κουμάντο σε ό,τι αφορά την μεταφορά του φυσικού αερίου από την περιοχή θα κάνουν οι ίδιοι. Γι’αυτό, επεσήμανε ο κ.Νεοφυτου, χρειάζεται ο ελληνισμός στο σύνολο του χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια να συνεργαζόμαστε μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους για να αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις αυτές.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο το εσωτερικό μέτωπο είναι αρραγές στις δύσκολες αυτές συνθήκες  είπε ότι η αντιπολίτευση δεν είναι κακό πράγμα. Βοηθά αντίθετα και τους εκάστοτε κυβερνώντες να διορθώνουν τα λάθη τους, είπε. Φτάνει, διευκρίνισε  η κριτική αυτή να γίνεται στα πλαίσια ενός πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου χωρίς οξύτητα και με αποφυγή μετωπικών συγκρούσεων και μηδενισμών.    

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE