ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πέντε οι υποψήφιοι διάδοχοι του Κόρμπιν μετά από την πρώτη διαλογή στους Εργατικούς

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πέντε οι υποψήφιοι διάδοχοι του Κόρμπιν μετά από την πρώτη διαλογή στους Εργατικούς

Πέντε είναι οι επίδοξοι διάδοχοι του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος που κατάφεραν να συγκεντρώσουν την επίσημη στήριξη τουλάχιστον 22 βουλευτών και ευρωβουλευτών του κόμματος κατά την πρώτη φάση διαλογής.

Οι σερ Κιρ Στάρμερ, Ρεμπέκα Λονγκ-Μπέιλι, Λίσα Νάντι, Τζες Φίλιπς και Έμιλυ Θόρνμπερι θα πρέπει τώρα να κερδίσουν την επίσημη στήριξη τουλάχιστον δύο συνδικάτων που θα εκπροσωπούν μαζί τουλάχιστον το 5% των μελών του κόμματος ή τη στήριξη 33 τοπικών κομματικών οργανώσεων, ώστε να δουν το όνομά τους στο ψηφοδέλτιο των διεκδικητών της ηγεσίας.


Εκτός κούρσας διαδοχής τέθηκε ο Κλάιβ Λιούις, ο οποίος αποσύρθηκε λόγω ανεπαρκούς αριθμού υποστηρικτών βουλευτών λίγο πριν από τη διορία στις 2.30 το απόγευμα τοπική ώρα.

Το όνομα του διαδόχου του κ. Κόρμπιν θα ανακοινωθεί σε ειδικό συνέδριο στις 4 Απριλίου.

 

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλευτικές 2026: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τις υποψηφιότητες στον ΔΗΣΥ - « Η δύναμη και η Παράταξη που φέρνει λύσεις»

Βουλευτικές 2026: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τις υποψηφιότητες στον ΔΗΣΥ - « Η δύναμη και η Παράταξη που φέρνει λύσεις»

Σε δηλώσεις προέβη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος για υποβολή υποψηφιοτήτων στο ψηφοδέλτιο ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE