Σε «πορτοκαλί συναγερμό» περιοχές της Βουλγαρίας λόγω βροχοπτώσεων

Σε «πορτοκαλί συναγερμό» περιοχές της Βουλγαρίας λόγω βροχοπτώσεων

Άνοδος της στάθμης των υδάτων των ποταμών στη Βουλγαρία αναμένεται σήμερα και αύριο, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας, το οποίο συγκρότησε επιχειρησιακή μονάδα, έτοιμη να αναλάβει δράση για τον περιορισμό κινδύνου πλημμυρών και άλλων καταστροφών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιτηρούν με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στους ποταμούς Ισκάρ, Τούντζα, Έβρο, Άρδα, Νέστο και Στρυμόνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Υδρολογίας εξέδωσε, σήμερα, "πορτοκαλί συναγερμό" για επικίνδυνες βροχοπτώσεις σε 12 περιφέρειες: Σιλίστρα, Ντόμπριτς, Σούμεν, Βάρνα, Μπουργκάς, Γιάμπολ, Χάσκοβο, Κίρτζαλι, Σμόλιαν, Πλόβντιβ, Πάζαρτζικ και Μπλαγκόεβγκραντ.

Επίσης εκδόθηκε "κίτρινος συναγερμός" για πιθανές επικίνδυνες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις σε πέντε περιφέρειες: Βράτσα, Μοντάνα, Λόβετς, Σόφια, και για την πόλη της Σόφιας.

Οι περιφερειάρχες στη νοτιοδυτική Βουλγαρία ετοιμάζουν προτάσεις προς το Υπουργικό Συμβούλιο για την πρόληψη των πλημμυρών, δήλωσε η περιφερειάρχης του Πλέβεν, Ραλίτσα Ντόμπρεβα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Τη θέση ότι η Λευκωσία είναι πανέτοιμη για όλα τα σενάρια, για όλες τις ενδεχόμενες και μη εκπλήξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στα πλαίσια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, στους πέντε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE