Κύπριος ΥΠΕΞ: Τα σωστά μηνύματα να στέλνονται από την ΕΕ στην Τουρκία

Κύπριος ΥΠΕΞ: Τα σωστά μηνύματα να στέλνονται από την ΕΕ στην Τουρκία

“Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στέλνονται τα σωστά και αναγκαία μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία” σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια στην Αθήνα. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επιθυμεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Άγκυρας σημειώνοντας, παράλληλα, ότι το πόσο και αν θα προχωρήσει η σχέση Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται αποκλειστικά από την Τουρκία. 

Αναφορικά με τα στοχευμένα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά εταιριών και φυσικών προσώπων για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη στις Βρυξέλλες η πρώτη σχετική συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα. 

AΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE