Ο Πομπέο εκφράζει αγανάκτηση για επίθεση εναντίον βάσης όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα

Ο Πομπέο εκφράζει αγανάκτηση για επίθεση εναντίον βάσης όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εξέφρασε την Κυριακή (13/1) την αγανάκτησή του για τις νέες εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον ιρακινής στρατιωτικής βάσης που φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα, παρά το ότι το Ιράν τις τελευταίες ημέρες εκπέμπει μηνύματα κατευνασμού.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε "αγανακτισμένος για τα δημοσιεύματα περί νέας επίθεσης με ρουκέτες εναντίον ιρακινής αεροπορικής βάσης" σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

"Αυτές οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας του Ιράκ από οργανώσεις που δεν είναι πιστές στην ιρακινή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσουν", πρόσθεσε. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απαίτησε ακόμη η κυβέρνηση στη Βαγδάτη να φροντίσει οι "υπεύθυνοι" για αυτή την "επίθεση εναντίον του ιρακινού λαού" να "λογοδοτήσουν" για τις πράξεις τους.

Δεν είναι σαφές ποιος εξαπέλυσε την επίθεση στη βάση Μπαλάντ. Εκπρόσωπος του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού δήλωσε ότι δεν ήταν παρόντες Αμερικανοί στρατιωτικοί όταν έγιναν τα πλήγματα. Τέσσερις ιρακινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE