Υπερχείλισε και το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς

Υπερχείλισε και το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς

Υπερχείλισε την Κυριακή 12/1 το μικρό φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, χωρητικότητας 298 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Αγίας Μαρίνα Χρυσοχού Μάριο Θεοχάρους, το φράγμα υπερχείλισε σήμερα ενώ πέρσι είχε υπερχειλίσει , όπως είπε, λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 17.1.2019. Ο κ. Θεοχάρους ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το φράγμα τροφοδοτείται από τις όχθες του ποταμού Ξερού και απέχει από την θάλασσα μόλις 2,5 με 3 χιλιόμετρα περίπου. Ειδικότερα, το ύψος του ανέρχεται στα τριάντα τρία μέτρα, ενώ το μήκος του – όπως είπε- στα εκατό δεκαέξι μέτρα.

Πρόκειται  σημείωσε  ο κοινοτάρχης για μια μοναδική σε περιβάλλον περιοχή που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου, αφού όπως εξήγησε η φυσική αλλά και τεχνητή ομορφιά του φράγματος, συμπληρώνονται από την άγρια χλωρίδα του χωριού. Είπε επίσης πως το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς καλύπτει αρδευτικά χίλιες πεντακόσιες σκάλες καλλιεργήσιμης γης.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το έβδομο φράγμα που υπερχειλίζει στην Επαρχία Πάφου μετά τα φράγματα Πωμού, Αργάκας,  Ασπρόκρεμου, Αρμίνου, Καναβιούς και Ευρέτου.  

Αναμένεται ακόμη η υπερχείλιση του φράγματος του Μαυροκόλυμπου, χωρητικότητας 2. 18 εκ. κυβικών μέτρων νερού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE