Υπερχείλισε και το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς

Υπερχείλισε και το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς

Υπερχείλισε την Κυριακή 12/1 το μικρό φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, χωρητικότητας 298 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Αγίας Μαρίνα Χρυσοχού Μάριο Θεοχάρους, το φράγμα υπερχείλισε σήμερα ενώ πέρσι είχε υπερχειλίσει , όπως είπε, λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 17.1.2019. Ο κ. Θεοχάρους ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το φράγμα τροφοδοτείται από τις όχθες του ποταμού Ξερού και απέχει από την θάλασσα μόλις 2,5 με 3 χιλιόμετρα περίπου. Ειδικότερα, το ύψος του ανέρχεται στα τριάντα τρία μέτρα, ενώ το μήκος του – όπως είπε- στα εκατό δεκαέξι μέτρα.

Πρόκειται  σημείωσε  ο κοινοτάρχης για μια μοναδική σε περιβάλλον περιοχή που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου, αφού όπως εξήγησε η φυσική αλλά και τεχνητή ομορφιά του φράγματος, συμπληρώνονται από την άγρια χλωρίδα του χωριού. Είπε επίσης πως το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς καλύπτει αρδευτικά χίλιες πεντακόσιες σκάλες καλλιεργήσιμης γης.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το έβδομο φράγμα που υπερχειλίζει στην Επαρχία Πάφου μετά τα φράγματα Πωμού, Αργάκας,  Ασπρόκρεμου, Αρμίνου, Καναβιούς και Ευρέτου.  

Αναμένεται ακόμη η υπερχείλιση του φράγματος του Μαυροκόλυμπου, χωρητικότητας 2. 18 εκ. κυβικών μέτρων νερού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Προσπάθεια κοινής προώθησης των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου στο εξωτερικό, και τη δημιουργία ενός οργανισμού στα πρότυπα του British Council, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και Αριστείων 2026 του Πανεπιστημίου Frederick στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.