Διεθνής διάσκεψη δωρητών για την Αλβανία στις 17 Φεβρουαρίου

Διεθνής διάσκεψη δωρητών για την Αλβανία στις 17 Φεβρουαρίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διοργανώσει μια διεθνή διάσκεψη δωρητών για την Αλβανία στις 17 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες για να στηρίξει τις προσπάθειες ανασυγκρότησης μετά τον σεισμό που έπληξε τη χώρα στα τέλη Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, από το βήμα της κοινής δημοσιογραφικής διάσκεψης με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Πλένκοβιτς.

"Η ΕΕ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η διάσκεψη δωρητών για την Αλβανία θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για διάσκεψη δωρητών μετά τον τρομακτικό σεισμό στην Αλβανία. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Αλβανία στην ανασυγκρότηση της ", δήλωσε η Πρόεδρος

Η ΕΕ δίνει ύψιστη προτεραιότητα στην ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη της Αλβανίας και θα συμβάλει στον συντονισμό μιας διεθνούς αντίδρασης και στη συγκέντρωση της απαραίτητης οικονομικής στήριξης για να συνδράμει στις μακροπρόθεσμες προσπάθειες που θα χρειαστούν γι `αυτό. Στόχος είναι επίσης να συμβάλει στην ενίσχυση της ικανότητας της Αλβανίας να προετοιμάστει και ως προς την πρόληψη μελλοντικών καταστροφών, αναφέρει η Κομισιόν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Η συνέντευξη του Αβέρωφ Νεοφύτου στον Φειδία Παναγιώτου, ήρθε σε μια στιγμή που ο ΔΗΣΥ βρίσκεται μπροστά σε μια συζήτηση, την οποία μέχρι τώρα μπορούσε να κρατά σε δεύτερο πλάνο: ποιος θα οδηγήσει την παράταξη στις Προεδρικές του 2028. Οι ενδιαφερόμενοι είναι γνωστοί. Η Αννίτα Δημητρίου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Γιώργος Παμπορίδης, έχουν ήδη μπει- με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- στο κάδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE