ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Τρύπησε ο αγωγός που μεταφέρει νερό από την Τουρκία – VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Τρύπησε ο αγωγός που μεταφέρει νερό από την Τουρκία – VIDEO

O αγωγός που έμεινε γνωστός ως το «έργο του αιώνα» που μεταφέρει νερό από την Τουρκία προς τα κατεχόμενα, έσπασε, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα.

Ο αγωγός που εγκαινιάστηκε στις 17 Οκτωβρίου 2015 με τελετή στην οποία παρέστη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, μετέφερε πόσιμο και αρδεύσιμο νερό, παρουσίασε βλάβη με αποτέλεσμα το πόσιμο νερό να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αγωγός βρίσκεται στα 250 μέτρα βάθος κάτω από την θάλασσα. Επίσης αναφέρεται πως η επιδιόρθωση του θα είναι πολύ δύσκολη αφού η εταιρία που το κατασκεύασε δεν διαθέτει τα τεχνικά μέσα για να τον επιδιορθώσει.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE