Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Ρουχανί

Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Ρουχανί

Να μπει ένα τέλος στις εχθροπραξίες κάλεσε τον Ιρανό Πρόεδρο Ρουχανί ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τζόνσον σε τηλεφωνική επικοινωνία τους  το πρωί της Πέμπτης 9/1 σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ.


Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στην περιοχή μετά από το θάνατο του στρατηγού Σουλεϊμανί.

Ο κ. Τζόνσον υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη προσήλωση της Βρετανίας στη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και στο διάλογο για αποτροπή της διάδοσης πυρηνικών όπλων και για κατευνασμό των εντάσεων.

Ο Βρετανός ηγέτης έθιξε επίσης το ζήτημα της συνεχιζόμενης κράτησης από τις αρχές του Ιράν της Ναζανίν Ζαγκάρι-Ράτκλιφ και άλλων ατόμων με διπλή βρετανική-ιρανική υπηκοότητα, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσης τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να προωθήσει μια πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης, μαζί με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους εταίρους: είναι η προσδοκία των ηγετών της περιοχής», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE