Επ. Αμμοχώστου: Μεγάλη καταστροφή για τους πατατοπαραγωγούς – Χάθηκε το 80% της παραγωγής

Επ. Αμμοχώστου: Μεγάλη καταστροφή για τους πατατοπαραγωγούς – Χάθηκε το 80% της παραγωγής

Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έφεραν μεγάλες καταστροφές στις σοδειές της πατάτας και έδωσαν την «χαριστική βολή» στους ήδη ταλαιπωρημένους πατατοπαραγωγούς.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», έχει καταστραφεί συνολικά το 80% της παραγωγής της πατάτας, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η πολυομβρία των τελευταίων ημερών, κατάστρεψε την σοδειά που ήταν έτοιμη για εκρίζωση, όπως και την σοδειά που ήδη είχε φυτευτεί αλλά και αυτή που ήταν προγραμματισμένη να φυτευτεί λόγω του ότι το χώμα είναι ακατάλληλο πλέον.

Όπως λέχθηκε, θα γίνει έκκληση προς όλους τους πατατοπαραγωγούς για να δηλώσουν τις εκτάσεις τους που καταστράφηκαν, για να καταγραφούν οι ζημίες. Η πολυομβρία επηρέασε επίσης και άλλες καλλιεργείς.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή, οι πατατοπαραγωγοί έχουν λάβει μόνο την προκαταβολή των αποζημιώσεων από τις περσινές καταστροφές, ενώ ο Υπουργός Γεωργίας τους διαβεβαίωσε πως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα λάβουν τις αποζημιώσεις.

Βαφτίζουν τις πατάτες.

Η καταστροφή της σοδειάς της πατάτας θα φέρει αλυσιδωτά προβλήματα και στις εξαγωγές στην Ελλάδα.

Στην εκπομπή πρωινό δρομολόγιο, ο πατατοπαραγωγός, Ανδρέας Κάριος ανέφερε πως θα ξαναδούμε το βάφτισμα της πατάτας στην Ελλάδα, αφού μέρος της σοδειάς που καταστράφηκε θα εξαγόταν στην Ελλάδα, ενώ τώρα θα βαφτίσουν ξένες πατάτες ως κυπριακές.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Την ώρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέβαινε στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η τουρκική πλευρά δεν επέλεξε να παραμείνει στην αίθουσα. Η θέση της τουρκικής αντιπροσωπείας έμεινε άδεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE