Συνάντηση Τζόνσον - Φον ντερ Λάιεν στο Λονδίνο

Συνάντηση Τζόνσον - Φον ντερ Λάιεν στο Λονδίνο

Την πρώτη συνάντησή τους είχαν στην Ντάουνινγκ Στριτ το απόγευμα της Τετάρτης 8/1 ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Κομισιόν Μισέλ Μπαρνιέ, που συνόδευε τη Γερμανίδα Πρόεδρο της Κομισιόν, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους για την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της μελλοντικής διμερούς εμπορικής σχέσης.

Ο κ. Μπαρνιέ ανέφερε μέσω Twitter ότι η διαπραγμάτευση θα οδηγήσει σε αυτή τη νέα σχέση, η οποία δεν θα είναι όμως τόσο στενή όσο σήμερα.

«Ο χρόνος είναι περιορισμένος. Ένα νέο ρολόι μέτρα αντίστροφα. Η προσοχή μας είναι στην εφαρμογή της Συμφωνίας Αποχώρησης και στην προετοιμασία των διαπραγματεύσεων από την πλευρά της ΕΕ», σημείωσε ο Γάλλος αξιωματούχος της Κομισιόν.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είχε πει ότι ο Πρωθυπουργός Τζόνσον θα επέμενε στη συνάντηση πως δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση της μεταβατικής περιόδου πέραν από την 31η Δεκεμβρίου 2020, καθώς μια εμπορική συμφωνία είναι δυνατή μέχρι τότε.

Θα πρόσθετε ότι η νέα σχέση θα βασίζεται σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και όχι σε ευθυγράμμιση της Βρετανίας με τους κανονισμούς των Βρυξελλών.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE