Σε κοινή συνεδρία στις επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών η αναπομπή του Πρόεδρου για τα ακίνητα

Σε κοινή συνεδρία στις επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών η αναπομπή του Πρόεδρου για τα ακίνητα

Η νομοθεσία παρουσιάζει έκδηλα προβλήματα διάκρισης μεταξύ πολιτών και τραπεζών λέει ο Υπ. Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Η αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας του “Περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικού) Νόμου του 2015” θα συζητηθεί στην κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου.

Ο νόμος, ο οποίος είχε ψηφιστεί στις 19 Μαρτίου, αναστέλλει επ` αόριστον εκποιήσεις ακινήτων, τα οποία αγοράστηκαν από αναπτύξεις και για τα οποία δεν εκδόθηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας, και το ακίνητο είναι υποθηκευμένο από επιχειρηματία ανάπτυξης γης, ο οποίος δεν εξυπηρετεί τα δάνεια του, με αποτέλεσμα ο τελικός αγοραστής να είναι εκτεθειμένος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Χάσικος, η νομοθεσία παρουσιάζει και έκδηλα προβλήματα διάκρισης μεταξύ πολιτών σε ό,τι αφορά τις σχέσεις τους με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μεταβαίνει στη Νίκαια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του στη Γαλλία

Μεταβαίνει στη Νίκαια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του στη Γαλλία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί για τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 3ης Διεθνούς Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς (UNOC3).

BEST OF TOTHEMAONLINE