Σε μέγιστη αυτοσυγκράτηση καλεί ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ

Σε μέγιστη αυτοσυγκράτηση καλεί ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, κάλεσε σήμερα όλους τους "εμπλεκομένους παράγοντες και τους συμμάχους τους να ασκήσουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση", μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμάνι, σε αμερικανική επιδρομή..

"Ο σημερινός κύκλος βίας στο Ιράκ πρέπει να σταματήσει πριν ξεφύγει από κάθε έλεγχο", δήλωσε ο Μπορέλ. Καλώντας τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν "ευθύνη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή", ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας τόνισε πως "μια ακόμη κρίση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για σταθεροποίηση του Ιράκ".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ-Οικολόγοι- Μάχη επιβίωσης στην τελική ευθεία των εκλογών

Βουλευτικές: ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ-Οικολόγοι- Μάχη επιβίωσης στην τελική ευθεία των εκλογών

Με την αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές να έχει εισέλθει στην τελική ευθεία, το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται πλέον στους ισχυρούς παίκτες του πολιτικού σκηνικού. Αντίθετα, η πιο σκληρή και αβέβαιη μάχη δίνεται από τα μικρά κόμματα, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα ωμό δίλημμα: κοινοβουλευτική επιβίωση ή πολιτική περιθωριοποίηση.