Σε μέγιστη αυτοσυγκράτηση καλεί ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ

Σε μέγιστη αυτοσυγκράτηση καλεί ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, κάλεσε σήμερα όλους τους "εμπλεκομένους παράγοντες και τους συμμάχους τους να ασκήσουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση", μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμάνι, σε αμερικανική επιδρομή..

"Ο σημερινός κύκλος βίας στο Ιράκ πρέπει να σταματήσει πριν ξεφύγει από κάθε έλεγχο", δήλωσε ο Μπορέλ. Καλώντας τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν "ευθύνη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή", ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας τόνισε πως "μια ακόμη κρίση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για σταθεροποίηση του Ιράκ".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE