Ανακοίνωση του Δήμου Λευκονοίκου αναφέρει ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας «μαζί με τον Ταξίαρχο Παναγιώτη Παντελίδη, Διοικητή της 4ης Ταξιαρχίας, ατένισαν από πολύ κοντά την κατεχόμενη γη μας, την ένιωσαν με τη Μεσαορία να απλώνεται σε όλη τη μεγαλοπρέπειά της και το βουνό μας, ξεπλυμένο από τη βροχή, ήταν τόσο κοντά, που αν άπλωνες το χέρι, θα το έφτανες λες».
Προσθέτει ότι «η Δήμαρχος, αφού ευχήθηκε στους στρατιώτες χρόνια πολλά κι ευλογημένα και ένα ελπιδοφόρο και ανέφελο 2020, τούς τόνισε την αγάπη για την κατεχόμενη γη μας, αλλά αναφέρθηκε και στους ήρωες της κωμόπολής της που άφησαν τα οστά τους στις πλαγιές του Πενταδακτύλου».
Ο Ταξίαρχος Παντελίδης προέτρεψε τους στρατιώτες να ακούσουν όλοι μαζί τον Ύμνο του Λευκονοίκου ποίημα του λαϊκού ποιητή, αειμνήστου, Αντώνη Αντωνίου, μελοποιημένο από τον συνθέτη, Ευαγόρα Καραγιώργη, όπως το τραγούδησε η καλλίφωνη μουσικός εκ Λευκονοίκου, Μάρω Εξηντάρη Μήτσα, στις 31 Οκτωβρίου 2019, όταν γιορτάστηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών τα 80χρονα του Δήμου Λευκονοίκου.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ