Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Πομπέο επενδύει στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Πομπέο επενδύει στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, χαρακτήρισε την Κύπρο ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενημερώνοντας μέσω τηλεδιάσκεψης τους δημοσιογράφους για την επικείμενη περιοδεία του Υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε 5 ευρωασιατικές χώρες, με τελευταίο σταθμό την Κύπρο.


Σημείωσε ότι ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή αξιολογείται θετικά από τις ΗΠΑ και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών u επαναβεβαιώσει την πολύ ισχυρή σχέση που υπάρχει.

Τόνισε ότι ο Μάικ Πομπέο επενδύει στο τριμερές σχήμα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ενώ επανέλαβε τις αναφορές της ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για λύση του κυπριακού.
 
Να σημειώσουμε ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX ο Μάικ Πομπέο κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος για τη Γερουσία, ανέφερε ότι «πρόθεσή του είναι να παραμείνει και να συνεχίσει να υπηρετεί ως Υπουργός Εξωτερικών του Προέδρου Τραμπ».

«Προτίθεμαι να παραμείνω όσο ο Πρόεδρος Τραμπ θέλει να υπηρετώ σ’ αυτό το ρόλο και υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει», είπε ο Μάικ Πομπέο.

 

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ΑΤΑ – Μετά τους εργοδότες βλέπει τις συντεχνίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ΑΤΑ – Μετά τους εργοδότες βλέπει τις συντεχνίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Σε συνέχεια της κρίσιμης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είχε διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των εργοδοτικών οργανώσεων, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.