Θλίψη: Έφυγε λίγο μετά τα Χριστούγεννα διάσημη ηθοποιός- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Θλίψη: Έφυγε λίγο μετά τα Χριστούγεννα διάσημη ηθοποιός- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Σου Λιόν, που ερμήνευσε τη Λολίτα στην ομώνυμη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, σε μια κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ, απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών, ανέφεραν οι New York Times.

 
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, που επικαλείται έναν στενό φίλο της, πέθανε το βράδυ της Πέμπτης 26/12 στο Λος Άντζελες.
 
Γεννημένη τον Ιούλιο του 1946, επιλέγηκε σε ηλικία 14 ετών για να παίξει στην ταινία του Κιούμπρικ, που προβλήθηκε το 1962. Είχε κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.
 
Ο σκηνοθέτης επιθυμούσε η ηθοποιός να είναι μεγαλύτερη από τη μυθιστορηματική ηρωίδα του Ναμπόκοφ ώστε να αποφύγει το σκάνδαλο.
 
Πάντα με σκοπό να διαφύγει από τη λογοκρισία, ο Κιούμπρικ αποδυνάμωσε εκ προθέσεως τις πιο προκλητικές όψεις του μυθιστορήματος, που είναι η ιστορία μιας παιδοφιλικής σχέσης ανάμεσα σε μια έφηβη και έναν ενήλικο άνδρα.


 
Όπως υπενθυμίζουν οι New York Times, ο Ναμπόκοφ είχε χαρακτηρίσει τη Σου Λιόν ως το "τέλειο νυμφίδιο" για να ερμηνεύσει τη Λολίτα, προτού δηλώσει αργότερα ότι θα ήθελε να δει τη Γαλλίδα ηθοποιό Κατρίν Ντεμονζό ("Η Ζαζί στο μετρό") στον ρόλο αυτόν.


 
Μετά τη "Λολίτα", η Σου Λιόν έπαιξε σε περίπου είκοσι ταινίες προτού σταματήσει τη σταδιοδρομία της το 1980. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών επι των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE