Τηλεφωνικές επικοινωνίες ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδη με Ύπατο Εκπρόσωπο ΕΕ και ομολόγους του για την κατάσταση στη Λιβύη

Τηλεφωνικές επικοινωνίες ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδη με Ύπατο Εκπρόσωπο ΕΕ και ομολόγους του για την κατάσταση στη Λιβύη

Την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με ειδική έμφαση στην κατάσταση στη Λιβύη, συζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε χθες και σήμερα (Πέμπτη και Παρασκευή)με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεϊχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, και τον Υπουργό Εξωτερικών και Αποδήμων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Αϊμάν Αλ Σαφάντι.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι συζητήσεις του κ. Χριστοδουλίδη με τους πέντε ξένους αξιωματούχους περιστράφηκαν γύρω από την ανάγκη όπως αποφευχθούν ενέργειες οι οποίες ξεφεύγουν του πλαισίου της νομιμότητας, και την ανάγκη όπως δημιουργηθούν συνθήκες αποκλιμάκωσης  της κρίσης στη Λιβύη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια και πάμε στη Γενεύη με ένα και συγκεκριμένο στόχο, την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη της Προεδρίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE