Στην Κύπρο παιδιά με καρκίνο από το Ισραήλ

Στην Κύπρο παιδιά με καρκίνο από το Ισραήλ

 Στην Κύπρο βρέθηκαν 240 παιδιά από το Ισραήλ που πάσχουν από καρκίνο και πέρασε τη γιορτή του Χάνουκα στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την εβραϊκή κοινότητα, την παραμονή των παιδιών στη Λάρνακα διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Zichron Menachem  ο οποίος στηρίζει τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Ιδρύθηκε το 1990 από τους Haim και Miri Arantel και πήρε το όνομά του από τον γιο του Menachem, ο οποίος πάλεψε τον καρκίνο για πάνω από 14 χρόνια.

Ο οργανισμός διοργανώνει χειμερινές εκδρομές για τα παιδιά, τα οποία συνήθως περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στη θεραπεία.

Ο Ισραηλινός Πρεσβευτής,  Σάμι Ρέβελ, καλωσόρισε τα παιδιά και αναφέρθηκε στη ζεστή φιλοξενία των Κυπρίων.

Ο αντιδήμαρχος της Λάρνακας Ιάσων Ιασωνίδης καλωσόρισε εκ μέρους του Δήμαρχου Λάρνακας την ομάδα των παιδιών, σημειώνοντας ότι η πόλη έχει μακρινούς δεσμούς με το Ισραήλ.
 
Πριν την επιστροφή τους στο Ισραήλ, τα παιδιά παρακολούθησαν τελετή για τη γιορτή του Χανκούκα ξεκίνησε με τον ραβίνο Arie Zeev Raskin και ένα από τα παιδιά του Zichron Menachem, που άναψαν κερί στη μενόρα. Ο ραβίνος Raskin ευχαρίστησε επίσης την κοινότητα, η οποία υποδέχθηκε την ομάδα παιδιών στην Κύπρο και ευχήθηκε τα παιδιά όπως ανακάμψουν σύντομα.

Ο αρχηγός της ομάδας, Chaim Ehrental, φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε το ραβίνο και την κοινότητα της Λάρνακας που έδωσαν χαρά στα παιδιά κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους. Διαβεβαίωσε ότι η ομάδα θα επιστρέψει σύντομα στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE