Τα «είπαν» τηλεφωνικώς σήμερα Αναστασιάδης - Τσίπρας- Στην Αθήνα στις 17 Απριλίου ο Πρόεδρος για το Κυπριακό

Τα «είπαν» τηλεφωνικώς σήμερα Αναστασιάδης - Τσίπρας- Στην Αθήνα στις 17 Απριλίου ο Πρόεδρος για το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο ηγέτες «συνομίλησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις».

Γνωστοποιείται επίσης, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί την Αθήνα την Παρασκευή του Πάσχα, 17 Απριλίου, προκειμένου να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα, για τις συνομιλίες που θα έχει εν τω μεταξύ με τoν ειδικό σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έστεν Μπαρθ Άιντα.

Στην σχετική, άτυπη ενημέρωση που έλαβαν οι δημοσιογράφοι, δεν αναφέρεται εάν συζητήθηκε μεταξύ τους και το προκύψαν σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο θέμα της δυσαρέσκειας της Αθήνας για την δήλωση, όπως μεταδόθηκε, του Προέδρου Αναστασιάδη ότι έχουν γίνει ασκήσεις επί χάρτου από την κυπριακή Κυβέρνηση σε περίπτωση που υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη – το γνωστό ως Grexit.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Κύπρο, Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει δηλώσει πάντως ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη, και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Αθήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Σε μία από τις κρισιμότερες συγκυρίες για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που θέτει η Τουρκία του Ερντογάν για να ασκήσουν κυριαρχικά δικαιώματα όπως η χάραξη ΑΟΖ και η κατασκευή του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαντά σε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από την Έμη Λιβανίου και τον Τέρενς Κουίκ.

BEST OF TOTHEMAONLINE