Στους 35 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στη Σουμάτρα

Στους 35 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στη Σουμάτρα

Στους 35 από τους 28 προηγουμένως αυξήθηκε σήμερα ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο νησί της Σουμάτρας, όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα και κατέληξε σε ρέμα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, σε ένα από τα πιο θανατηφόρα δυστυχήματα με λεωφορεία τα τελευταία χρόνια.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν επτά ακόμα πτώματα χθες βράδυ στο ποτάμι όπου κατέληξε το λεωφορείο και σήμερα συνέχιζαν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων. Το λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο στην επαρχία της Νότιας Σουμάτρας, έπεσε στη χαράδρα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (τοπική ώρα 18:00 ώρα Κύπρου), σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης, ο Ταουφάν, ο οποίος όπως πολλοί από τους συμπατριώτες χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα, δήλωσε ότι 16 από τα θύματα είναι άνδρες και 19 γυναίκες. Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει με 27 επιβάτες αλλά επιβίβασε κι άλλους καθ` οδόν.

Επιζήσαντες είπαν στους αστυνομικούς πως την ώρα που έγινε το δυστύχημα στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου πενήντα άνθρωποι. Δεκατρείς διασωθέντες μεταφέρθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία αλλά οι υπηρεσίες διάσωσης φοβούνται μήπως άλλα πτώματα έχουν παρασυρθεί από το ποτάμι.

Οι τραγωδίες είναι συχνές στους δρόμους του αρχιπελάγους, καθώς τόσο ο στόλος των οχημάτων, όσο και οι υποδομές είναι σε κακή κατάσταση και αρκετοί οδηγοί είναι άπειροι. Τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άλλο λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή Σουκαμπούμι (ανατολική Ιάβα).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE