Ισπανία: Η ακτοφυλακή διέσωσε 200 μετανάστες, ανήμερα τα Χριστούγεννα

Ισπανία: Η ακτοφυλακή διέσωσε 200 μετανάστες, ανήμερα τα Χριστούγεννα

Η ισπανική ακτοφυλακή διέσωσε ανήμερα τα Χριστούγεννα περίπου 200 μετανάστες, άνδρες γυναίκες και παιδιά, που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη με βάρκες.

 

Το 2019, τουλάχιστον 1.246 μετανάστες πνίγηκαν προσπαθώντας στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Tο πρωί της Τετάρτης (25/12) , εντοπίστηκαν τρεις λέμβοι που μετέφεραν οκτώ, εννέα και δέκα ανθρώπους, στη θαλάσσια περιοχή των επαρχιών Μούρθια και Καρθαγένης, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ισπανικής υπηρεσίας θαλάσσιας διάσωσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, άλλοι 11 άνθρωποι διασώθηκαν στα στενά του Γιβραλτάρ και μεταφέρθηκαν στη Θέουτα, τον ισπανικό θύλακα στο βόρειο Μαρόκο.

Εξάλλου, 61 μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν στα νησιά Ζαφαρίν, στα ανοιχτά των μαροκινών αρχών ενώ άλλοι τόσοι έφτασαν στο νησί Αλμποράν. Οι πρώτοι μεταφέρθηκαν στη Μελίλα και οι δεύτεροι στο λιμάνι Μοτρίλ της Ισπανίας.

Η ακτοφυλακή διέσωσε επίσης άλλους 22 ανθρώπους που επιχειρούσαν να φτάσουν στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, στον Ατλαντικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE