Τουρκικό ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε τον εμπρησμό οχήματος υπάλληλου Προξενείου Θεσσαλονίκης

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε τον εμπρησμό οχήματος υπάλληλου Προξενείου Θεσσαλονίκης

Τον εμπρησμό οχήματος υπαλλήλου του τουρκικού Προξενείου στην Θεσσαλονίκη καταδικάζει το τουρκικό ΥΠΕΞ καταγγέλλοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί αυτού του είδους τα επεισόδια.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον εμπρησμό ιδιωτικού οχήματος σήμερα (23 Δεκεμβρίου) υπαλλήλου του Προξενείου της Θεσσαλονίκης”. “Η αντίδρασή μας σε αυτό το σοβαρό επεισόδιο έχει εκφραστεί από το Υπουργείο μας τόσο προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα όσον και προς τις ελληνικές αρχές από την Πρεσβεία μας στην Αθήνα και έχουν γίνει οι απαραίτητες προφορικές και γραπτές διαμαρτυρίες”, προσθέτοντας ότι “δυστυχώς τα τελευταία έχουν αρχίσει να αυξάνονται παρόμοια επεισόδια ενάντια στο διπλωματικός προσωπικό μας στην Ελλάδα και τις περιουσίες τους”.

“Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για παρεμπόδιση τέτοιων επεισοδίων και για την προστασία των αποστολών και του προσωπικού μας, καθώς και να διασφαλίσουν την τιμωρία αυτών των δραστών όπως τους αξίζει οδηγώντας τους ενώπιον της δικαιοσύνης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2026 στο ίδιο πνεύμα για μεταρρυθμίσεις όπως και το 2025, με στόχο να εκσυγχρονίσει το κράτος του 1960, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εναρκτήρια του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE