Οι πολίτες απομακρύνθηκαν ήρεμα, χωρίς να δημιουργηθεί πανικός, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με την αστυνομία.
Η εκκένωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς στην πλατεία Μπραϊτσάιντπλατς έγινε λίγο μετά τις 20:00, τοπική ώρα, και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο προσαγωγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Bild, φέρεται να εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για κατοχή εκρηκτικών υλών από τις αμερικανικές αρχές για τον έναν εκ των δύο προσαχθέντων.
Όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της Der Tagesspiegel, επικαλούμενη κύκλους της γερμανικής ασφάλειας, οι δύο άνδρες φέρονται να ήταν σε επαφή με ομάδα σαλαφιστών μαχητών.
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την πιο φημισμένη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, που το 2016 βρέθηκε στο στόχαστρο μιας τρομοκρατικής επίθεσης με φορτηγό.
ΠΗΓΗ cnn.gr