Η κορυφή ανήκει στη Λίβερπουλ!

Η κορυφή ανήκει στη Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ έκαμψε την αντίσταση της σκληροτράχηλης Φλαμένγκο στην παράταση (1-0) χάρη στο γκολ του Φιρμίνιο και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Τι και αν η Φλαμένγκο αποδείχτηκε δυσκολοκατάβλητη στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης.

Στην παράταση και δια χειρός Φιρμίνιο η Λίβερπουλ έγινε μόλις η δέκατη ομάδα που κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, επικρατώντας των Βραζιλιάνων με 1-0 στον τελικό της διοργάνωσης.

Το μόνο που απομένει πλέον ώστε ο Γιούργκεν Κλοπ να σηκώσει τα πάντα με την ομάδα του Μέρσεϊσαιντ είναι η Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν απέχει και πολύ από το να γίνει πραγματικότητα.

Με την νίκη τους οι «κόκκινοι» έφτασαν στο πολυπόθητο τρόπαιο μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του το 2005 όταν και ηττήθηκαν από τη Σαο Πάολο με 1-0 στην Ιαπωνία.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του ματς η Λίβερπουλ ήταν σαφώς ανώτερη, κάτι που επαληθεύεται και από τις 14 τελικές ευκαιρίες που δημιούργησε έναντι 8 της αντιπάλους της, η οποία είχε σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ Ντιέγκο Άλβες.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Χέντερσον, Κεϊτά (100′ Μίλνερ), Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (75′ Λαλάνα), Φιρμίνο (106′ Οριγκί), Σαλάχ (120′ Σακίρι), Μανέ

Φλαμένγκο (Ζόρζε Ζέσους): Ντιέγκο Αλβες, Ραφίνια, Μάρι, Φιλίπε Λουίς, Κάιο, Εβέρτον (82′ Ντιέγκο), Αράο, Ντε Αρασκαέτα (77′ Βιτίνιο), Ζέρσον (102′ Λίνκολν), Ενρίκε, Γκάμπριελ.

Πηγή: Sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Αντίστροφη μέτρηση για την ιστορική σύνοδο στην Αίγυπτο - Προσγειώθηκε στο Σαρμ ελ Σέιχ ο Τραμπ

LIVE: Αντίστροφη μέτρηση για την ιστορική σύνοδο στην Αίγυπτο - Προσγειώθηκε στο Σαρμ ελ Σέιχ ο Τραμπ

Στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου καθώς εκεί διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής για το σχέδιο ειρήνευσης Ισραήλ-Χαμάς, υπό την προεδρία των Τραμπ και Σίσι και παρουσία του προέδρου της Παλαιστινιακής αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE