Ακιντζί: «Καθήκον μας να μην ζήσουμε τον πόνο του παρελθόντος»

Ακιντζί: «Καθήκον μας να μην ζήσουμε τον πόνο του παρελθόντος»

Το πιο βασικό μας καθήκον είναι να μην ξαναζήσουμε τον πόνο του παρελθόντος και παίρνοντας μαθήματα από το παρελθόν και τα όσα βιώσαμε να κάνουμε σχέδια για ένα πολύ καλύτερο και όμορφο μέλλον, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί μιλώντας σε συγγενείς «ηρώων» (σσ: όσοι σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή το 1974).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί παρακάθισε χθες σε γεύμα με τους συγγενείς «ηρώων» στο πλαίσιο της εβδομάδας «εθνικού αγώνα και ηρώων» μεταξύ 21 και 25 Δεκεμβρίου. Στην ομιλία του υπογράμμισε ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, θα συνεχίσουν να έχουν ως βασική αρχή αυτό που ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ είχε πει «ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο». Σίγουρα, πρόσθεσε, το μεγαλύτερο καθήκον μας είναι να λάβουμε μαθήματα από το παρελθόν για να μην ξαναζήσουμε τα όσα βιώσαμε.

Ξέρουμε, είπε, τί είναι ο πόνος του παρελθόντος, τί σημαίνει πόλεμος και δάκρυα και αυτό το ξέρουν καλύτερα οι συγγενείς των «ηρώων» που ζουν με αυτόν τον πόνο.

Για να μην ζήσουμε αυτόν τον πόνο ξανά υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, είπε λέγοντας πως πρέπει «να είμαστε εδώ δυνατοί από κάθε άποψη. Όταν μιλάω για δύναμη δεν αναφέρομαι μόνο στην στρατιωτική. Σίγουρα αυτή είναι σημαντική, η άμυνα είμαι από τους σημαντικούς πυλώνες μιας χώρας, μιας κοινότητας, δεν πρέπει να παραβλέπεται. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Οι κοινότητες, οι κοινωνίες πρέπει να είναι δυνατές με κάθε τρόπο. Με την οικονομία, την δημοκρατία, κοινωνικά, πολιτιστικά».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.