ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πετρίδης: Το ΥΠΕΣ θέλει να έχει ισότιμη πολιτική για όλους τους πολίτες

Κ. Πετρίδης: Το ΥΠΕΣ θέλει να έχει ισότιμη πολιτική για όλους τους πολίτες

Το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να έχει μια ισότιμη πολιτική για όλους τους πολίτες, στον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει το κεντρικό κράτος, ανέφερε την Πέμπτη 19/12 ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Νουρής.

 

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «πέραν από το εθιμοτυπικό της επίσκεψης στα Συμβούλια Αποχετεύσεων ολόκληρης της επικράτειας, αφού μετά τη Λάρνακα θα επισκεφθώ και την Αμμόχωστο. Σκοπός και στόχος είναι να συζητήσουμε πολύ συγκεκριμένα θέματα και να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε ζητήματα, κάποια από τα οποία χρονίζουν».
 
Πρόσθεσε ότι «έχουμε συμβατικές υποχρεώσεις για να προσαρμοστούμε με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, επικρέμμονται επί της Κυπριακής Δημοκρατίας μια σειρά από κυρώσεις, εάν δεν είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα στα οποία απαιτείται να παρέχουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία στους πολίτες μας. Ταυτόχρονα τα Συμβούλια Αποχετεύσεων είναι οργανισμοί κοινής ωφελείας που προσφέρουν υπηρεσίες και έχουμε διαπιστώσει ότι πέραν από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, υπάρχει και μια ανομοιογένεια στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι διάφορες χρεώσεις προς τους πολίτες».
 
Ο κ. Νουρής είπε ακόμα ότι «επειδή το Υπουργείο Εσωτερικών είναι το Υπουργείο του πολίτη και πρώτο μέλημα μας είναι ακριβώς οι πολίτες, θέλουμε να έχουμε μια τέτοια πολιτική που να είναι για όλους τους πολίτες ισότιμη, στον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει το κεντρικό κράτος».
 
Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «μέσα από τη συζήτηση τόσο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας όσο και με τα υπόλοιπα Συμβούλια που θα ακολουθήσουν, θα βρούμε τη κοινή συνισταμένη, ακριβώς για να έχουμε αυτή την ενοποιημένη υπέρ των πολιτών, πολιτική».
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΛ, Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία του Συμβουλίου γιατί όπως εξήγησε «είναι η πρώτη επίσκεψη Υπουργού Εσωτερικών από την ημέρα ίδρυσης του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας».
 
Αυτό, συνέχισε, «είναι πολύ θετικό και δείχνει ακριβώς το ενδιαφέρον του νέου Υπουργού Εσωτερικών για την πορεία και λειτουργία αυτών των σημαντικών φορέων που καθορίζουν σε ένα μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής του πολίτη, όπως το ΣΑΛ».
 
Εξέφρασε ταυτόχρονα τη πεποίθηση ότι "ο νέος Υπουργός θα είναι πολύ βοηθητικός ώστε να επιλύσουμε τα προβλήματα και ζητήματα που μας απασχολούν  αυτή τη στιγμή».

 

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top