Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει το ΣΑ του ΟΗΕ για την Υεμένη

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει το ΣΑ του ΟΗΕ για την Υεμένη

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει σήμερα για να εξετάσει την κατάσταση στην Υεμένη μετά από αίτημα της Ρωσίας ώστε να συζητηθεί παύση των αεροπορικών επιδρομών από τη Σαουδική Αραβία για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσε ότι ζήτησε την κεκλεισμένων των θυρών διαβούλευση του 15μελούς Συμβουλίου για να "συζητήσουν θέμα της ανθρωπιστικής παύσης των αεροπορικών επιδρομών του συνασπισμού στην Υεμένη".

Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να συνεδριάσει στις 11 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης (17:00 ώρα Κύπρου ). Η Σαουδική Αραβία είναι επικεφαλής ενός συνασπισμού αραβικών κρατών που επιχειρούν αεροπορικές επιδρομές κατά των σιιτών ανταρτών Χούτι που έχουν αναδειχτεί σε κυρίαρχη δύναμη στη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου, όταν κατέλαβαν την πρωτεύουσα της Υεμένης.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στη συνέχιση των συζητήσεων την ερχόμενη εβδομάδα για την ΑΤΑ, τη φορολογική μεταρρύθμιση και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.