Υπ. Ενέργειας Τουρκίας: Οι έρευνες για ΦΑ στην Κύπρο σταμάτησαν ύστερα από αμοιβαίο συντονισμό

Υπ. Ενέργειας Τουρκίας: Οι έρευνες για ΦΑ στην Κύπρο σταμάτησαν ύστερα από αμοιβαίο συντονισμό

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ υποστήριξε ότι οι έρευνες για φυσικό αέριο στην Κύπρο σταμάτησαν ύστερα από αμοιβαίο συντονισμό, προσθέτοντας ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Μπαρμπαρός" βρίσκεται τώρα στην Μερσίνα για συντήρηση.

Είπε επίσης ότι το ερευνητικό σκάφος θα αναχωρήσει για έρευνες στην Αλεξανδρέττα στις 6 Απριλίου.

Υποστήριξε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα του κρατικού καναλιού, ότι η χώρα του είναι αντίθετη με τη διεξαγωγή ερευνών στη Μεσόγειο "όπου δεν έχει σαφώς καθοριστεί η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη".

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Τανέρ Γιλντίζ είπε ότι η Τουρκία είναι το πιο πιθανό πέρασμα για το φυσικό αέριο του Ισραήλ, λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραμένει προκλητικός ο Τατάρ - Δεν υπάρχει επιστροφή από πολιτική «δύο κρατών»

Παραμένει προκλητικός ο Τατάρ - Δεν υπάρχει επιστροφή από πολιτική «δύο κρατών»

«Για τη συνεργασία των δύο κρατών πηγαίνω στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό», δήλωσε ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει επιστροφή από την πολιτική των «δύο κρατών».

BEST OF TOTHEMAONLINE