Κοινή αντίληψη Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

Κοινή αντίληψη Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

Κοινή αντίληψη Ελλάδας και Σαουδική Αραβίας για το θέμα της υπογραφής των μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στο Ριάντ.

 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι συζήτησε με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν για τα ζητήματα ασφαλείας της περιοχής αλλά και τα θέματα που προέκυψαν μετά την υπογραφή των δύο memoranda μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης. «Έχουμε την κοινή αντίληψη ότι τα memoranda αυτά δημιουργούν πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή. Θα συνεχίσουμε από κοινού να παρακολουθούμε την κατάσταση και θα έχουμε επαφές για συντονισμό ενεργειών, από εκεί και πέρα», τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.
 
Σε ερώτηση αν η Σαουδική Αραβία συμμερίζεται τις ανησυχίες της ελληνικής πλευράς για την κατάσταση στη Λιβύη και την παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά της χώρας, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα με ιδιαίτερες γεωπολιτικές ευαισθησίες η οποία καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά πως αυτά τα δύο memoranda λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.
 
«Οφείλω να πω, επίσης, ότι είχα την ευκαιρία να επαινέσω τη σαουδαραβική ηγεσία για την ψύχραιμη στάση την οποία τήρησε κατά την πρόσφατη επίθεση με πυραύλους εναντίον των εγκαταστάσεων της ARAMCO. Επίθεση η οποία απειλεί όχι μόνο την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και την οικονομία ολόκληρου του πλανήτη. Η Σαουδική Αραβία είναι ένα κράτος-κλειδί για την περιοχή και όλα τα κράτη του κόσμου, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ασφάλειά της και την εδαφική της ακεραιότητα», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE