ΚΥΠΡΟΣ: «Χαμογέλασαν» τα φράγματα από τις βροχοπτώσεις του 3ημερου – Μεγάλη η ποσότητα νερού που εισέρρευσε – ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ: «Χαμογέλασαν» τα φράγματα από τις βροχοπτώσεις του 3ημερου – Μεγάλη η ποσότητα νερού που εισέρρευσε – ΠΙΝΑΚΑΣ

 Μπορεί οι βροχές των τελευταίων ημερών να προκάλεσαν προβλήματα σε δρόμους και οδηγούς, ωστόσο υπάρχει και ο θετικός αντίκτυπος, αυτός της εισροής νερού στα φράγματα.

Σύμφωνα λοιπόν με το Τμ. Αναπτύξεως υδάτων από τις τελευταίες τρεις μέρες   αποθηκεύτηκαν στα φράγματα 2 εκατομμύρια 236 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού με τη συνολική πληρότητα να ανέρχεται στο 78,1% αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα για τους επόμενες μήνες.

Τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού δέχθηκε το φράγμα της Γερμασόγειας  (589 χιλιάδες) και ακολουθούν, αυτό του Κούρρη στην Άλασσα (512 χιλιάδες) Αρμίνου (279 χιλιάδες), Καλαβασός (190 χιλιάδες) και Ασπρόκρεμμος (176 χιλιάδες).

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το μεγαλύτερα φράγματα της Κύπρου, έχουν πληρότητα πάνω από το 82% (Κούρρης 82,7% και Ασπρόκρεμμος 84,7%).

Η αντίστοιχη συνολική ποσότητα στα φράγματα το 2018 ήταν μόλις 37 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και η πληρότητα στο «φτωχό» 12,8%.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΙΣ ΕΙΣΡΟΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

TEASER: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλάει αποκλειστικά στο ThemaOnline μέσα από το προεδρικό αυτοκίνητο- Όλη η συνέντευξη, Παρασκευή στις 10:00

TEASER: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλάει αποκλειστικά στο ThemaOnline μέσα από το προεδρικό αυτοκίνητο- Όλη η συνέντευξη, Παρασκευή στις 10:00

Για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, παραχώρησε συνέντευξη μέσα από το προεδρικό αυτοκίνητο, στη διαδρομή προς την Πάφο, αποκλειστικά στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE