Διέλευση φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, Nord Stream-2 και Λιβύη συζήτησαν Πούτιν - Μέρκελ

Διέλευση φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, Nord Stream-2 και Λιβύη συζήτησαν Πούτιν - Μέρκελ

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα Kαγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν σήμερα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Γερμανία, όπως επίσης για την διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας με προορισμό την Ευρώπη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.


Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις διενέξεις στην Ουκρανία και την Λιβύη, ενώ επισημαίνεται ότι στο ζήτημα της διευθέτησης της κατάστασης στη Λιβύη οι δύο ηγέτες έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεχίσει να συνδράμει τις μεσολαβητικές προσπάθειες προς την κατεύθυνση της διευθέτησης (της κατάστασης στη Λιβύη) που καταβάλλονται από την πλευρά της Γερμανίας και του ΟΗΕ».

Τέλος επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, την Αίγυπτο, όπου θα συμμετάσχει στο EGYPES 2026, που αποτελεί κορυφαία έκθεση και συνέδριο ενέργειας στην Αίγυπτο, τη Βόρειο Αφρική και τη Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται στις 30 Μαρτίου με 1η Απριλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE