Ο Υπ. Γεωργίας θα συμμετάσχει στα Συμβούλια Γεωργίας και Περιβάλλοντος στις Βρυξέλλες

Ο Υπ. Γεωργίας θα συμμετάσχει στα Συμβούλια Γεωργίας και Περιβάλλοντος στις Βρυξέλλες

Στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Δεκεμβρίου και στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος στις 18 Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

 

Όπως μεταδίδεται από το ΓΤΠ, ο κ. Καδής αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, σήμερα.
 
Σημειώνεται ότι  το Συμβούλιο Γεωργίας θα προβεί σε απολογισμό της προόδου που επιτεύχθηκε τους τελευταίους μήνες σχετικά με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) μετά το 2020, βασιζόμενο στην Έκθεση Προόδου που ετοίμασε η Φινλανδική Προεδρία.
 
 «Η εντατικοποίηση της δράσης της ΕΕ για την προστασία και την αποκατάσταση των δασών του πλανήτη», θα είναι το θέμα που θα συζητήσουν οι Υπουργοί κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας.

Στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος, ο κ. Καδής και οι ομόλογοί του θα συζητήσουν κυρίως το θέμα της βιοποικιλότητας και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Συγκεκριμένα, οι Υπουργοί αναμένεται να εγκρίνουν συμπεράσματα σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα μετά το 2020 και να ανταλλάξουν απόψεις ως προς τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες στην πολιτική για το περιβάλλον και το κλίμα από το 2020, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

«Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που θα έχει με τον κ. Κόστα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Τον συνεχάρη, παράλληλα, για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί όλα τα κράτη μέλη.

BEST OF TOTHEMAONLINE